2012. szeptember 2., vasárnap

XV. Sárkányok napja, Szentkirályszabadja


Szeptember első szombatján került megrendezésre a XV. Sárkányok napja Szentkirályszabadján. A sarkany.info csapata tavaly nagyon jól érezte magát, ezért nem volt kérdés, hogy idén is ott a helyünk.

Zsolt (Humanual) és Tomi (httomi) 8-kor vett fel a Boráros téren. Ünnepélyes keretek között megkaptam a vadiúj csapatpólót, amit azon nyomban fel is vettem a csomagtartó takarásába vonulva. Kocsiba be, irány az Amathil rezidencia. Az autópályáról idén sikerült a megfelelő helyen lejönni, nem úgy, mint tavaly. :) István (Amathil) is megkapta a pólóját, Ő is rögtön magára öltötte, majd egy kis bohóckodás és irány Szentkirályszabadja. (Megj.: Judit a nap folyamán csatlakozott hozzánk, ezért itt még kénytelenek voltunk mellőzni a társaságát.)

Az autóban szólt a Tolvajtempó zenéje, amivel Istvánt kívánták meglepni a srácok. Nem értette se Ő, se én a poént, mindenesetre a zene jó volt. :) A kocsiban ment a fotózkodás, poénkodás, kint csepergett az eső. Ripsz-ropsz Balatonfűzfőre értünk és leparkoltunk a 71-es Büfénél, ahol tavaly is és idén is sajtos, tejfölös bundáskenyeret intézett nekünk Tomi. Nagyon jól esett. :)

Aztán kocsiba be és begurultunk Szentkirályszabadjára. Az ismerős hely fogadott bennünket. Számomra olyan volt, mintha tegnap lett volna az előző rendezvény. Az őszies idő ellenére már jópár autó sorakozott a parkolóban és már néhány sárkányt is felhúztak az égre. Volt aki már előző nap megérkezett.

Üdvözöltük az ismerősöket és ismeretleneket, majd kipakoltunk volna ha nem kezd el ismét rázendíteni az eső. Fedezékbe vonultunk és beszélgettünk. Szerencsére viszonylag gyorsan el is állt az eső. Kezdődhetett a kipakolás, zászló felhúzása, sárkányok eregetése. Néha ránéztünk az órára és konstatáltuk, hogy baromi gyorsan repül az idő.

Ment a sárkányozás. Egyzsinóros, parafoil, Eddy, emelő, revó, kétzsinóros, paplan, trükk... Minden, ami ilyenkor lenni szokott. Az ég még mindig borús, ennek ellenére egyre több sárkány emelkedett a magasba. A szélre nem igazán volt panasz, viszont ez a hőérzetünket is befolyásolta (értsd: fáztunk :)).

Nem sokkal a sárkányozás megkezdése után egy tehén csorda vonult át a terület végén. Zsolt úgy érezte meg kell ismertetni velük is a revót és sietős léptekkel feléjük tartott. Kicsivel előttük megállította a sárkányt, azok meg bámultak rá, mint borjú az új kapura. A pásztor rájuk csattant: "Mi az, nem láttatok még ilyet?!" Ezen jót szórakoztunk. :)

Aztán egyszer csak megjelent Judit is. :) István (Amathil) éppen paplanozni készült, úgyhogy a mező sarkába vonultunk, hogy kellő terük legyen. Juditot alig húzgálta meg a sárkány, Gábor (Maga67), kisfia Csongor és a barátja jelentkeztek, hogy kipróbálhatnák-e. István rövid oktatást tartott, aztán hajrá.

Közben Tomi eltűnt, hogy interjút adjon a tévének. Terjesztette az igét. :)

Kora délután lehetett, amikor Poleee befutott párjával Dettyvel. Ő is megkapta a csapatpólóját ünnepélyes keretek között. :)

Sárkányozás, sárkányozás, sárkányozás, Judit henna rajzot készíttetett a kézfejére, én kipróbáltam a gólyalábazást (köszi István, hogy tartottál :))... Aztán megismerkedtünk Ricsi fórumtársunkkal. Mondta, hogy van egy tandem buggy, amit ki lehetne próbálni. Judit és Amathilnak se kellett több, már gurították is a mező végébe. A Rush 350-nel hajtották meg. Magam is kipróbálhattam, ahogy a szélerőt kihasználva gurulunk a mezőn. :)

Idén is megvendégeltek bennünket a szervezők jó kis bográcsban főtt bablevessel, amit Ricsi házi pálinkájával öblítettek le a kollégák.

Menet közben az osztrák medvék, valamint a 3S sárkánykapuja is kikerült az égboltra. Folytatódott a sárkányozás, az idő pedig baromi gyorsan repült. Vissza-vissza jártunk a kocsihoz enni, inni, lepihenni, újabb réteg ruhát magunkra venni. A nap vége felé már székből ment a revózás. :)

Ricsi megmutatta nekünk, hogy egy nagyobb ernyővel milyen a tandem buggy. Jó kis élmény volt a mezőn száguldani. :)

Még egy kis sárkányozás, még egy kis beszélgetés, aztán már fenn is volt a Hold az égen, ezúttal vörös kivitelben. Szép lassan összepakoltunk, Tomi megoldotta a jobb első világítás problematikáját. Ekkorra már be is sötétedett. A 3S nem indult haza szombaton, maradtak még éjszakára. Kivilágított, ill. villogó sárkányokat húztak fel. Még gyönyörködtünk kicsit, aztán elindultunk hazafelé.

Valami ilyesmi volt a XV. Sárkányok napja Szentkirályszabadján. Mindez tőmondatokban, távirati stílusban. Az időrendiségben nem vagyok biztos, de minden amit felsoroltam, megtörtént. :)

Idén sem csalódtunk a szervezőkben, ill. a rendezvényben. Ezúton is nagyon köszönjük a szervezést, vendéglátást! Ha még nem voltál sárkányos rendezvényen, ezt mindenképp ajánljuk! Mi jövőre is megyünk az tuti!

A rendezvényen készült fotóimat ide kattintva tekintheted meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése